Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Coober Pedy




Η υπόγεια πόλη της Αυστραλίας, η πρωτεύουσα του οπαλίου. Όταν φτάνει κάποιος στην περιοχή αντικρίζει μια εγκαταλελειμμένη πόλη. Η έρημος και οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται δεν είναι φιλικές προς τον άνθρωπο. Όμως τα φαινόμενα απατούν. Γιατί κάτω από το έδαφος υπάρχει μια ζωντανή πόλη από 1916 μόνιμους κατοίκους( απογραφή 2006). 

coober-pedy-13
 coober-pedy-8
 coober-pedy-15


Η πόλη άρχισε να αναπτύσσεται όταν το 1914 Βρετανοί εξερευνητές παρατήρησαν τα κουνέλια της Αυστραλίας να ανοίγουν τρύπες στο χώμα και να φέρνουν στην επιφάνεια πολύτιμους λίθους. Επρόκειτο για οπάλιο, έναν από τους πιο όμορφους πολύτιμους λίθους. Σήμερα η πόλη είναι γνωστή ως η πρωτεύουσα του οπαλίου, αφού παράγει το 70% της παγκόσμιας παραγωγής.





1024x685xcooberpedychimneys.jpg.pagespeed.ic.A1onfP06zx

coober-pedy-19


 coober-pedy-7



Perierga.gr - Μια σύγχρονη υπόγεια πόλη


Λόγω των πολύ μεγάλων θερμοκρασιών που φτάνουν και τους 55°C και των δυσχεριών που παρουσιάζει η Αυστραλιανή έρημος, οι άνθρωποι προτιμούν να ζουν σε υπόγειες κατοικίες που βρίσκονται στις στοές των ορυχείων. Αυτό ξεκίνησε από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με την εξόρυξη του οπαλίου και έδωσε στην πόλη το όνομά της που σημαίνει στη γλώσσα των ιθαγενών “ η τρύπα του λευκού ανθρώπου”.


 coober-pedy-9

Σήμερα η πόλη διαθέτει ξενοδοχεία, καταστήματα, κινηματογράφο, εκκλησίες, μουσεία και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μια πόλη που βρίσκεται στην επιφάνεια της Γης. Κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες τουρίστες απ' όλο τον κόσμο που θέλουν να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία. Ακόμα, αρκετοί κινηματογραφιστές διαλέγουν το μοναδικό αυτό τοπίο για να γυρίσουν τις ταινίες τους.




















coober-pedy-22






Οι κάτοικοι έχουν και φοβερή αίσθηση του χιούμορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου